Paștele în vremuri de pandemie. Iohannis: Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că își dorește ca pandemia de Covid-19 să nu împiedice românii să meargă la biserică sau să se poată întâlni cu familia de sărbătorile pascale.

Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare. Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, a declarat președintele, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că participarea la slujbele de Paște și petrecerea sărbătorilor în cadru familiar sunt posibile.

Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserica și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, conchide șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...