Klaus Iohannis: Vom discuta să nu se exagereze cu măsurile de restricție

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Prima temă adusă în discuție a fost pandemia de COVID-19.

O îngrijorare larg răspândită are legătură cu noua variantă, Omicron. Vom discuta ce se poate face în comun și despre cum vom obține un vaccin nou poregătit pentru a combate această nouă formă a virusului, Între timp, cea mai bună soluție împotriva răspândirii acestei pandemii rămâne vaccinarea”, a declarat șeful statului.

Cu toate acestea, președintele a transmis să nu se exagereze cu măsurile de restricție.

2 COMENTARII

 1. Să îl informam disciplinat, corect pe tovarășul președinte Klaus Iohannis ! Cu o informaţie de acum 18 ore.

  În timp ce Rusia amenință că va „răspunde militar” în confruntarea cu Ucraina, Putin are un apel video prietenesc cu Xi al Chinei.
  Moscova — După o săptămână de convorbiri telefonice dure cu liderii europeni, președintele rus Vladimir Putin s-a adresat miercuri la o ureche mai prietenoasă pentru a ține o întâlnire video cu omologul său chinez, președintele Xi Jinping.
  Cu tensiunea ridicată și încă crescând între Occident și ambele țări, Putin și Xi au lăudat consolidarea legăturilor Rusia- China , liderul rus numindu-le „un adevărat exemplu de cooperare interstatală în secolul 21”.
  Xi și-a evidențiat apropierea de Putin menționând că este cea de-a 37-a discuție directă purtată între cei doi lideri din 2013. Putin a mai spus că intenționează să-l întâlnească personal pe Xi la Beijing în februarie și să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, pe care SUA şi unii dintre aliaţii săi o boicotează diplomatic .

 2. Xi Jinping și Vladimir Putin discută despre cooperarea în domeniul securității împotriva SUA.

  Rusia și China prezintă frontul unificat pe fondul tensiunilor în creștere cu Occidentul

  China a fost criticată de SUA și Europa pentru încălcările drepturilor omului în regiunea Xinjiang și suprimarea libertăților politice din Hong Kong, precum și creșterea activității sale militare în regiunea Indo-Pacific.

  Rusia a fost, de asemenea, în dezacord cu Occidentul din cauza atacului său asupra opoziției politice și asupra mass-mediei libere și, mai recent, din cauza îngrijorărilor că masa sa de zeci de mii de trupe în apropierea Ucrainei este un preludiu al unei invazii a vecinului său.

  Potrivit presei de stat chineze, Xi i-a spus, la rândul său, lui Putin că „anumite forțe internaționale” se amestecă în prezent în afacerile interne ale Chinei și Rusiei sub pretextul democrației și călcă în picioare „brutal” dreptul internațional și normele recunoscute ale relațiilor internaționale.

  Kremlinul a spus că președintele Vladimir Putin i-a spus omologului său chinez, Xi Jinping, că „a fost format un nou model de cooperare între țările noastre”, care include „hotărârea de a transforma granița noastră comună într-o centură de pace eternă și bună vecinătate”. ‘

  „Consider că aceste relații sunt un model real pentru cooperarea interstatală în secolul 21”, a spus Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...