Kosovo solicită bază militară NATO

Kosovo a solicită Statelor Unite să înfiinţeze o bază militară permanentă în ţară şi să accelereze integrarea sa în NATO după invazia Rusiei în Ucraina, după cum a declarat duminică ministrul kosovar al apărării, Armend Mehaj.

Potrivit Reuters, Statele Unite au deja 635 de soldaţi în această ţară balcanică pentru a menţine pacea fragilă, ca parte a unei misiuni a NATO de menţinere a păcii. ”Accelerarea aderării Kosovo la NATO şi existenţa unei baze permanente a forţelor americane este o necesitate imediată pentru a garanta pacea, securitatea şi stabilitatea în Balcanii de Vest’‘, a scris Mehaj pe pagina sa de Facebook.

Kosovo s-a alăturat altor ţări în introducerea de sancţiuni împotriva Rusiei. Mehaj a declarat că guvernul său este pregătit să ofere ajutor pentru orice operaţiune militară în Ucraina, dacă Washingtonul îi va cere acest lucru. Independenţa Kosovo, obţinută în 2008, este recunoscută de peste 110 ţări, în principal state occidentale, dar nu şi de Serbia sau de aliatul său tradiţional, Rusia. De asemenea, patru membri NATO refuză să recunoască independenţa Kosovo, potrivit Reuters.

Din cauza obiecţiilor Rusiei, Kosovo nu este încă membru al Organizaţiei Naţiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...