L-ai auzit probabil și la nunta ta, dar îi știi povestea? Totul despre „Marșul nupțial” (VIDEO)

Prima oară a fost cântat la nunta prințesei Victoria a Marii Britanii, fata cea mare a reginei Victoria, cu Prințul moștenitor Frederick William, viitorul împărat german și rege al Prusiei.

De atunci a devenit cea mai solicitată „compoziție” atunci când doi oameni își unesc destinele. “Marșul nupțial” de Felix Mendelssohn Bartholdy și-a început drumul către celebritate pe 25 ianuarie 1858, atunci când a avut loc nunta.prințesei Victoria a Marii Britanii.

Nu era prima dată când “Marșul nupțial” al lui Felix Mendelssohn Bartholdy se auzea la o nuntă în Anglia, însă de data aceasta era vorba de familia regală, ceea ce a asigurat intrarea partiturii în istorie pentru totdeauna.

Un copil-minune

Jakob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy  (1809-1847), cunoscut mai degrabă sub numele de Felix Mendelssohn, a activat în perioada de început a romantismului. Lucrările sale includ simfonii, concerte, oratorii, piese pentru pian și muzică de cameră.

Născut pe 3 februarie 1809, în Hamburg, a început să compună la o vârstă fragedă. Copil-minune, studiaza muzica de la sase ani, iar la varsta de 12 compune prima sa lucrare muzicală: un cvartet pentru pian. De fapt, înainte de a împlini vârsta de 14 ani, deja scrisese 12 simfonii.

La vârsta de 15 ani a scris prima sa simfonie recunoscută, pentru orchestră simfonică mare,”opus 11 în do minor”, iar la vârsta de 16 ani a scris Octetul pentru coarde în Mi bemol major.

Lucrările sale sunt ascultate în primă audiție chiar în salonul familiei sale, în interpretarea unei orchestre private. Educația îi permite o extraordinara reputație la Paris, la Londra și în alte părți ale lumii.

Marșul nupțial, inclus în „Visul unei nopți de vară”

Ironia sorții: mai bine de un secol, lucrările compozitorului au fost ignorate, dar acum s-au făcut înregistrări cu ele, și se prezintă ocazional în concerte.

Octetul pentru coarde în Mi bemol major a fost prima lucrare în care compozitorul și-a dovedit pe deplin genialitatea. De fapt, această compoziție, împreună cu Uvertura “Visul unei nopți de vară”, scrisă cu un an mai târziu, constituie cele mai cunoscute lucrări din tinerețe ale compozitorului.

În 1842, Bartholdy compunea muzica de scenă la piesa „Visul unei nopți de vară” de Shakespeare, în care este inclus ”Marșul nupțial – compoziție care a devenit devine cea mai populară pentru nunți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...