Studiu: La 6 luni după vaccinarea cu Pfizer nivelul anticorpilor scade

Un nou studiu privind titrul de anticorpi pe care îl au persoanele vaccinate anti-COVID arată că la şase luni după doza de rapel cu vaccinul produs de compania Pfizer răspunsul imun post vaccin rămâne puternic, eficienţa vaccinului fiind în continuare la un nivel ridicat.

Persoanele care au trecut prin boală şi au primit şi dozele de vaccin menţin un nivel al anticorpilor mai ridicat decât cele care nu au avut infecţia şi care s-au imunizat doar prin vaccinare.

„Chiar şi la 6 luni de la vaccin, răspunsul imun rămâne puternic. 82% dintre participanţi au păstrat un titru de anticorpi neutralizanţi de până la 19 ori mai mare faţă de pragul de referinţă.

Astfel, medicii MedLife au concluzionat faptul că deşi nivelul mediu de anticorpi este în continuare în scădere, în medie cu 79% în perioada de 6 luni de la administrarea celei de a doua doze de vaccin, răspunsul imun rămâne puternic şi eficienţa vaccinului rămâne la un nivel ridicat. Acest detaliu este confirmat şi de faptul că 82% din totalul de respondenţi implicaţi în studiu au păstrat un titru de anticorpi neutralizanţi mai mare faţă de nivelul de referinţă chiar şi după 180 de zile de la rapel (80 AU/ml)”, se arată în comunicatul MedLife. 

O altă concluzie a studiului este aceea că, la 6 luni de la rapel, doar 3 persoane din 676 au ajuns la un rezultat negativ în ceea ce priveşte nivelul anticorpilor.

De asemenea, realizatorii studiului arată că pacienţii care trecut prin boală şi s-au şi vaccinat prezintă un nivel al anticorpilor mai ridicat decât persoanele care nu au avut infecţia şi care s-au imunizat doar prin vaccinare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...