La alegerile prezidenţiale din Transnistria s-au înscris doi candidaţi

La alegerile prezidenţiale din republica nerecunoscută Transnistria, care vor avea loc la 12 decembrie, vor participa actualul lider al republicii, Vadim Krasnoselskii, și deputatul Consiliului raional Grigoriopol, Serghei Pînzari, după cum a anunţat, serviciul de presă al Comisiei Electorale Centrale a Transnistriei.

Doi candidați vor lua parte la alegeri. Procesul de înregistrare a candidaţilor a fost încheiat”, a declarat reprezentantul Comisiei Electorale Centrale, Evghenia Dianova, conform tass.ru. Potrivit afirmaţiilor sale, cinci persoane şi-au depus actele pentru înregistrarea drept candidaţi la președinție.

Ulterior, însă, una dintre acestea şi-a retras cererea, iar altor două li s-a refuzat înregistrarea deoarece nu au reuşit să strângă numărul necesar de semnături din partea susținătorilor lor. Potrivit legii, un candidat trebuie să adune 2-3% din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale. Pentru aceste alegeri, baza electorală este de 405.294 persoane. Amintim că, la alegerile prezidenţiale din 2016, Krasnoselskii a câștigat chiar din primul tur, unde l-a întrecut pe președintele de atunci, Evgheni Şevciuk. Scrutinul va fi considerat valid dacă la el participă 25% dintre alegători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...