La frontieră suntem noi…Cum va fi după ce se încheie războiul din Ucraina

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe spune că viața nu va mai fi la fel după ce se va încheia războiul din Ucraina. Politicianul mai este de părere că lumea se va schimba radical după acest război.

Referitor la vizita vicepreședintelui SUA în România, Diaconescu este de de părere că vicepreședintele Kamala Harris a transmis un mesaj clar Moscovei, acela fiind că România și Polonia sunt apărate.

În zona vestică din Ucraina locuiesc etnici români, slovaci, unguri din state NATO. Din acest punct de vedere, ideea de presiune și de contrareacție agresivă a Federației Ruse este în vigoare chiar în condițiile în care doamna vicepreședinte a SUA vrea să transmită un mesaj cât se poate de simplu: Polonia și România sunt apărate, iar SUA își asumă această apărare, Flancul Estic reprezintă o garanție de apărare a întregului spațiu euroatlantic, Moscova trebuie să înțeleagă că dacă va face un pas în plus va intra direct în coliziunile cu SUA”, a declarat Cristian Diaconescu, la Antena 3.

Lumea întreagă va înțelege că noi suntem la frontieră

Cristian Diaconescu este de părere că lumea se va schimba total după războiul din Ucraina. Fostul ministru de Externe spune că va fi nevoie de muncă și profesionalism pentru a face lumea să înțeleagă că „noi suntem la frontieră”. „Lucrurile vor fi ceva mai nuanțate. Din acest moment va trebui să fim mult mai inteligenți și mult mai atenți la modul în care vom explica lumii întregi că noi suntem la frontieră și, în egală măsură, lumea întreagă va înțelege că noi suntem la frontieră.

Aceste aspecte nu pot fi luate de plano, ca și cum nu trebuie să faci nimic, vine Kamala Harris, garanțiile de securitate sunt asigurate. Va fi nevoie de muncă, de profesionalism și de un anumit tip de atitudine pentru că lumea nu va mai arăta la fel. Cineva spunea la un moment dat că vacanța după cel de-Al Doilea Războil Mondial s-a terminat”, a mai transmis fostul ministru de Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...