La ONU: Ce a „căutat” Broscoiul Kermit în discursul lui Boris Johnson (VIDEO)

Publicat: 23 sept. 2021, 22:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
La ONU: Ce a „căutat” Broscoiul Kermit în discursul lui Boris Johnson (VIDEO)

Premierul Marii Britanii s-a gândit să introducă o doză de umor în discursul său despre climă, pe care l-a rostit miercuri în faţa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Boris Johnson a solicitat, prin intermediul discursului său, depunerea unor eforturi mai mari pentru a combate schimbările climatice, potrivit DPA. “Deţinem o putere uimitoare de a schimba lucrurile, pentru a le schimba în bine, precum şi o putere uimitoare pentru a ne salva pe noi înşine”, a declarat Boris Johnson, liderul Partidului Conservator din Marea Britanie.

Atunci când Broscoiul Kermit a cântat ‘Nu e uşor să fii verde’ – vă amintiţi de acel moment? -, vreau să ştiţi că el s-a înşelat. Chiar s-a înşelat. Pentru că este uşor şi, mai mult decât atât, este profitabil şi este corect să fii verde”, a adăugat prim-ministrul britanic. “Nu mai contează că el a fost, de asemenea, inutil de nepoliticos faţă de Miss Piggy, după părerea mea”, a mai spus Boris Johnson.

“Am plantat păduri întinse”

Premierul britanic consideră că mai mulţi copaci trebuie să fie plantaţi pe Terra şi a promovat ideea producerii unei cantităţi mai mari de energie eoliană. “Am plantat păduri întinse şi am instalat minunate turbine eoliene în câmpiile asanate din Doggerland, între Marea Britanie şi Olanda, în Marea Nordului”, a precizat el, referindu-se la o întindere de uscat care unea Marea Britanie de Europa continentală înainte de a fi acoperită de ape după creşterea nivelului mării în urmă cu câteva mii de ani.

De fapt, producem atât de multă energie eoliană offshore, încât mă gândesc să îmi schimb numele în ‘Boreas’ Johnson, în onoarea zeului nordic al vântului”, a glumit politicianul britanic.