La Parchetul European: Dosarele penale cu fapte comise în România, care se află în lucru

Parchetul European avea în lucru la finalul anului trecut, 44 de dosare penale în România, conform raportului privind activitatea desfășurată de instituție în primele luni de funcționare.

Prejudiciile sunt estimate la 1 miliard 300 de milioane de euro. 7 procurori români au fost desemnați să lucreze la Parchetul Uniunii.

44 de anchete din cele 515 aflate în lucru la finalul anului trecut la Parchetul European erau dosare care vozează posibile fraude comise în România.

În primul rând achizițiile posibil frauduloase

Cele mai multe se referă în primul rând la achiziții posibil frauduloase, din fonduri europene. Parchetul European a primit însă din România anul trecut, de la instituții publice, 336 de sesizari și 10 de la entități private.

În majoritatea cazurilor Procuratura Uniunii și-a declinat competența. Parchetul Uniunii are în lucru cause care cercetează fraude în valoare de 5,4 miliarde de euro, remarcă Europa FM..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...