La război: Profesorii, „ultima frontieră” a armatei ruse

Rusia intenționează să trimită profesori din cadrul școlilor militare la război, în Ucraina,  potrivit informațiilor publicate de Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit sursei citate, rușii accelerează mobilizarea pe teritoriul său. Țara agresoare încearcă să înroleze în război profesori din cadrul școlilor militare.

„În districtul militar de vest se desfășoară mobilizări ascunse pentru completarea unităților care au suferit pierderi în război.

Comandamentul Forțelor Armate ale Federației Ruse încearcă, de asemenea, să completeze personalul armatei cu cadrele didactice angajate în instituțiile militare de învățământ”, precizează reprezentanții Statului Major al Ucrainei, într-o postare pe Facebook.

O parte semnificativă a profesorilor a refuzat să participe

Potrivit acestora, mai mulți profesori din orașul Cita au participat la un sondaj de opinie, în care au fost întrebați despre disponibilitatea lor de a participa la „operațiune specială” din Ucraina.

O parte semnificativă a profesorilor a refuzat să participe în acest conflict armat. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a mai subliniat că inamicul intenționează să continue să stabilească controlul asupra întregului teritoriu al regiunilor Lugansk și Donețk.

1 COMENTARIU

  1. Reuters a vorbit cu șase persoane din Donbas – o persoană apropiată de conducerea Donbas care a ajutat la aranjarea proviziilor pentru forțe, un student recrutat, trei soții de recrutați și cunoștințele unui alt conscris – pentru a obține o imagine a unei forțe care se luptă cu resurse inadecvate.

    https://www.businessinsider.com/russia-backed-conscripts-ukraine-ill-equipped-decades-old-rifles-report-2022-4

    Studentul recrutat a declarat pentru Reuters că a trebuit să bea dintr-un iaz pentru că nu a primit apă.

    „Am băut apă cu broaște moarte în ea”, a spus el. Alte două surse au declarat pentru Reuters că recruții trebuiau să bea apă netratată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...