Sibiul are un laborator nou de teste Covid. A stat închis luni de zile în curtea spitalului

Direcția de Sănătate Publică Sibiu va folosi începând de vineri un laborator nou de teste Covid e care l-a obținut în urma semnării unui protocol cu Universitatea Lucian Blaga.

„Am încheiat protocolul cu ULBS astăzi. De astăzi, laboratorul poate să facă 30 de teste, maximum de teste va fi de 96 în momentul în care va fi operaţionalizat în întregime”, a explicat directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, citat de Agerpres.

Laboratorul a fost dezvoltat în primăvara acestui an, după ce în luna aprilie, ULBS a anunțat că investește 250.000 de euro în aparate de testare și programe de prevenire și diagnosticare.

Totuși, laboratorul a stat închis câteva luni, în curtea Facultăţii de Medicină, din cauză că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a refuzat să încheie o colaborare cu ULBS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...