Lăcomia a depășit cu mult frica pe burse!

David Solomon, CEO-ul băncii de investiții Goldman Sachs, spune că piețele s-ar putea confrunta cu o perioadă turbulentă în viitorul apropiat. Aceasta în contextul în care economia globală încearcă să își revină după impactul subit al pandemiei de COVID-19.

Potrivit Bloomberg, „când fac un pas înapoi și mă gândesc la cariera mea de 40 de ani, au existat perioade de timp când lăcomia a depășit de departe teama – noi ne aflăm acum într-una din acele perioade”, a declarat Solomon în cadrul unui interviu acordat la un forum din Singapore.„Experiența mea spune că acele perioade nu sunt de lungă durată. Ceva le va reechilibra și va aduce ceva mai multă perspectivă”, a adăugat acesta. Piețele financiare au cunoscut o creștere explozivă în timpul pandemiei de COVID-19, creșterea vertiginoasă a prețurilor acțiunilor fiind alimentată de pachetele de asistență, stimulare și relansare economică fără precedent adoptate la nivel mondial.

Este foarte probabil

Însă acum există îngrijorări că accelerarea inflației va pune în pericol o revenire susținută întrucât băncile centrale ar putea fi nevoite să mărească dobânzile de referință pentru a ține sub control creșterea prețurilor. „Este foarte probabil ca dobânzile de referință să crească iar dacă dobânzile de referință cresc atunci acest lucru va scoate pe cont propriu o parte a exuberanței de pe anumite piețe”, susține CEO-ul Goldman Sachs.

Solomon a discutat de asemenea și despre provocările pe care le reprezintă schimbările climatice, afirmăând că tranziția spre o economie verde este „extrem de importantă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Polițist chemat de șef să-și ceară scuze față de un judecător,...

Un tânăr polițist a fost chemat să dea socoteală pentru că s-a contrat cu un judecător de la Înalta Curte. Șeful lui i-a spus...

Majorări salariale la Metrorex

După luni de negocieri, sindicaliștii Metrorex au obținut majorări salariale de 13%, începând cu 1 noiembrie 2023. Majorările salariale vor fi aprobate în ședința...