Lady Diana: Cine este Hasnat Khan, partenerul secret cu care dorea să se mute în America?

Lady Diana a trăit o poveste de dragoste secretă cu un chirurg cardiolog, pe care l-a întâlnit cu totul întâmplător într-un spital, în anul 1995.  Este vorba despre medicul Hasnat Khan. Dintre poveștile de dragoste ale prințesei inimilor, aceasta pare să fie cea mai discretă, despre care scrie pe larg Closer.

În 1995, separată de prințul Charles, chiar dacă divorțul nu s-a pronunțat, Lady Diana își reia viața normală, departe de Buckingham Palace și de protocolul regal. Când și unde se aștepta mai puțin, Lady Diana întâlnește dragostea pe culoarele Royal Brompton Hospital, unde venea pentru a-și susține prietena Oonach Shanley-Toffolo al cărei soț tocmai trecuse printr-un triplu bypass. Lady Diana se îndrăgostește la prima vedere de chirurgul Hasnat Khan.  Medicul avea 36 de ani, o carieră de succes și era pentru Diana ”magnific”, așa cum îi mărturisea ea unei prietene.

Foarte ocupat cu pacienții lui, se pare că medicul Khan nu prea era atent la Lady Diana.  Oonagh Shanley-Toffolo chiar glumea când spunea că, în toată viața ei de femeie, Diana, prințesă de Wales, nu a făcut niciodată atât de puțină impresie asupra cuiva ca medicului Khan.

În acea perioadă, chirurgul avea un salariu modest de la National Health Seervice, lucra 90 de ore săptămânal și nu prea avea timp pentru o poveste de dragoste.

Nu se știe cum, dar Diana a reușit până la urmă să-l atragă pe misteriosul chirurg. După două săptămâni de la prima întâlnire neașteptată, cei doi mergeau pentru prima dată la domicilul mătușii și unchiului lui Hasnat Khan.

”Nu m-am gândit nicio clipă că ea va accepta, dar eu am întrebat-o dacă vrea să vină cu mine pentru a lua niște cărți”, spune medicul. ”Am fost surprins când ea a spus că este de acord”. ”După aceasta, prietenia noastră s-a transformat într-o relație de dragoste”,  relata medicul într-un interviu la poliție, în 2004, în cadrul anchetei asupra morții prințesei.

Acea întâlnire a marcat începutul unei povești de dragoste secrete. Timp de câteva luni, Lady Diana și chirurgul au făcut totul pentru ca să scape de paparazzi, care gravitau în jurul prințesei inimilor. Pentru aceasta, majoritatea timpului cei doi erau la palatul Kensington, unde puteau profita de povestea lor în liniște. Cuplul savurează câteva weekend-uri la Chelsea, la locuimța lui Hasnat Khan și unde Lady Di s-a strecurat cu o perucă și ochelari de soare.

Lady Di avea un singur vis: să aibă o viață normală, în anonimat.

Era o persoană foarte normală, cu calități deosebite  și unele defecte personale, cum ar fi unele obiceiuri rele,  preciza medicul într-un interviu pentru Hello. Cred că a fost o persoană foarte normală.

Atunci, pentru prințesa în vârstă de 35 de ani chirurgul nu reprezenta doar o poveste secretă și ilicită, ci și o revenire salvatoare la normalitate, la viața departe de reflectoare. Cu medicul Khan, Diana spera să-și găsească fericirea personală. După un an de la începutul poveștii lor de dragoste, departe de paparazzi și presă, divorțul dintre prințul de Galles și prințesă a fost oficializat.

În poveștile de dragoste ale prințesei, Hasnat Khan este o excepție. El este singurul care nu și-a vândut ”relația” pentru sume imense, în ciuda presiunii imense din partea jurnaliștilor și a editurilor.

”Am fost împreună la bar și Diana a întrebat dacă poate să comande băuturi, pentru că nu a mai făcut asta niciodată”, spunea medicul anchetatorilor. ”Ea a discutat bucuroasă cu barmanul”.

Dar această viață normală pe care Lady Di și-o dorea nespus era departe. Fericită în brațele celui pe care îl numea ”the one”, Lady Di aștepta liniștită ca medicul să-i ceară mâna. Dar Hasnat Khan nu a îngenuncheat niciodată ca în filme, terorizat de celebritatea prințesei și de ecourile în presă pe care le-ar fi avut căsătoria lor. ”Nu a vrut să se facă cunoscut, ceea ce înseamnă, de fapt, că nu a vrut să se căsătorească cu ea, a concluzionat Vanity Fair, care s-a ocupat de povestea acestui cuplu secret.

În spatele lui Hasnat Khan era familia sa puternic atașată de valorile Islamului și Pakistanului, țara lui de origine. „El nu se va căsători cu ea”, a răspus direct tatăl chirurgului, întrebat atunci de The Express. ”Noi îi căutăm o soție. Trebuie să fie dintr-o familie respectabilă”.

Pe de altă parte, și medicul spunea: ”I-am spus că singurul mod de a avea o viață aproape normală împreună ar fi să mergem în Pakistan, deoarece acolo presa nu ne va deranja”.

Lady Diana chiar a crezut în acest proiect și a început să caute o casă în Africa de Sud, America sau Australia.

Dar planul ei s-a spulberat în vara anului 1997. Atunci este invitată pentru o săptămână la Saint-Tropez de Dodi Al Fayed și Lady Di este copleșită de farmecul acestui bărbat.

Când Diana a fost la Saint-Tropez cu Al Fayed, între noi totul era bine, spune Hasnat Khan.

După câteva zile, am simțit că ceva nu merge. Telefonul mobil al Dianei era permanent pe robot.

Revenită la Londra, Lady Diana pune punct fără nicio explicație povestei de dragoste cu medicul chirurg. Și nici nu a mai avut timp de explicații, deoarece în acea vară, prințesa inimilor a murit într-un accident. Hasnat Khan a fost la înmormântarea mamei prinților William și Harry. Apoi, medicul s-a căsătorit cu o aristrocrată pakistaneză, de care a divorțat rapid. Din 2017, medicul este într-o relație discretă.

Potrivit Vanity Fair, el locuiește tot în Anglia.

Cred că dacă Diana ar fi trăit, noi am fi rămas buni prieteni, orice ar fi făcut și cu cine ar fi fost, spune acesta la finalul unei povești de dragoste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole