Laptele matern de la femeile infectate cu Covid-19 poate conține anticorpi benefici pentru bebeluș

Potrivit unui studiu recent, efectuat de cercetătorii americani, laptele unei mame care a avut Covid-19 ar putea conține anticorpi extrem de benefici pentru protecția bebelușului contra infecției. De asemenea, laptele matern ar putea ajuta și în cazul formelor grave de infecție.

Aceasta este concluzia unui articol publicat la începutul acestei săptămâni în The Guardian. Rezultatele studiului au fost prezentate de Rebecca Powll, cercetător în domeniul bolilor infecțioase, în cadrul celui de-al 15-lea  Simpozion internațional consacrat alăptării de la New York.

 Rebecca Powll a analizat laptele matern provenit de la 75 de mame care au trecut prin infecție. Rezultatele arată că 88% dintre mame aveau anticorpi contra virusului, inclusiv anticorpi care au capacitatea de a neutraliza boala.

Potrivit autorilor studiului, această descoperire ar putea fi folosită pentru noi tratamente contra coronavirusului. Studiul mai indică și faptul că femeile, care alăptează și care au fost infectate, continuă să producă anticorpi prezenți în laptele matern timp de patru-șase luni după infectare.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole