Laura Vicol propune: „Cineva condamnat pentru o infracțiune sexuală să nu mai aibă posibilitatea de a candida”

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol, a declarat, în cadrul unei emisiuni tv, că pe ordinea de zi a următoarei ședințe de comisie se va afla un proiect menit să interzică participarea la alegeri a celor care au fost condamnați pentru infracțiuni sexuale. 

În prezent, interzicerea unor drepturi electorale se decide de către fiecare instanță de judecată, neexistând o practică unitară în acest sens, lucru care ar urma să fie clarificat de acest proiect.Laura Vicol a anunțat și intenția de a promova un proiect de lege care privește infracțiunile sexuale împotriva minorilor. ”Am pe ordinea de zi un proiect prin care aleșii locali condamnați pentru infracțiuni de natură sexuală să aibă interdicția de a mai candida. Pentru că, în acest moment, o instanță poate decide ca un cetățean cu o condamnare de acest fel să poată participa sau nu la alegeri. Prin noul proiect, cineva condamnat pentru o astfel de infracțiune (n.r.-sexuală) nu va mai avea posibilitatea de a candida. Din punctul meu de vedere, nu doar că acești oameni nu au ce căuta în funcții politice, nu au ce căuta în societate, în general.

Sunt infracțiuni foarte grave, care ar trebui sancționate extrem de dur. Una dintre inițiativele legislative la care lucrez vizează și infracțiunile sexuale care au drept victime minorii” a spus președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...