Laurențiu Cazan, cel care a coordonat intervenția violentă a jandarmilor la protestul Diasporei, a renunțat la funcția de șef al IJJ Prahova

Laurențiu Cazan, cel care a condus intervenția violentă a jandarmilor la momentul protestul Diasporei din 2018 și care a provocat revoltă în spațiul public după ce a fost numit recent în funcția de șef al IJJ Prahova, a decis să își retragă acordul privind împuternicirea sa în această funcție, a anunțat Jandarmeria Română.

„În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.
Pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire”, a anunțat instituția.

Context

Coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la protestul Diasporei din 10 august 2018, Laurențiu Cazan, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova. Până în prezent, Cazan a fost adjunctul Jandarmeriei București.

”Laurențiu Cazan a fost împuternicit (șef interimar – n.red.) pentru 6 luni în această funcție de către inspectorul general al Jandarmeriei (Alin Mastan – n.red.). Ordinul a fost semnat pe 28 decembrie”, a declarat Sorin Despina pentru G4Media.ro.

Întrebat cum a fost numit în această funcție, din moment ce este urmărit penal în dosarul DIICOT, Despina a răspuns:

”Nu există nici un temei legal să nu fie numit. Acuzațiile la adresa lui au fost clasate, șeful DIICOT a infirmat soluția, iar ordonanța de infirmare se judecă acum la Înalta Curte. Ca atare, el poate fi numit la conducerea unui inspectorat județean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...