Le dăm o șansă? Proiect cultural pentru tineri

Le dăm o șansă? Este vorba despre un proiect cultural pentru tineri. Respectiv, vorbim despre „Șansa” – proiect care reprezintă un demers de educație prin artă performativă, adresat copiilor de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu din București.

Proiectul s-a realizat alături de Școala Victory of Art și este susținut de AFCN. Acest proiect cu bătaie lungă reunește traineri de actorie, improvizație, muzică, dans și debate sau gândire critică. Astfel, trei mentori din domeniul teatral, Matei Lucaci-Grunberg, Calin Mocanu și Ion Mircioagă i-au ajutat pe elevii de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu din București să evolueze prin intermediul artei.

Pentru a-și descoperi talentele, dar mai ales pentru a se descoperi pe ei înșiși și a se dezvolta ca persoane.

Le dăm o șansă? Dezvoltarea abilităților de comunicare

Mentorii au generat plus valoare pentru acești tineri, care au nevoie de sprijin și susținere prin intermediul educației artistice. Elevii au putut participa la dezvoltarea abilităților de comunicare, exprimare și învățare alternativă prin teatru, muzică, dans și gândire critică.

Astfel, la final au fost protagoniștii a cinci spectacole, care au fost prezentate în sistem maraton pe parcursul unei zile pe scena Teatrului de Animație Țăndărică din București.

Sunt foarte încântată că pot să ajut tinerii să vadă plusvaloarea artei. Îmi doresc ca tinerii să se descopere prin artă, iar muzica, dansul, actoria, dezbaterile și interacțiunile le pot crea un viitor strălucit. Dincolo de a avea această șansă de a descoperi talente, mă bucur enorm că pot alături de profesorii de la Școala Victory of Art să le dăm un sens și o sansă tinerilor, care înseamnă viitorul, chiar începând de mâine. Cel mai important pentru mine ca profesor, mamă și iubitoare de talente este să ofer un cadru în care elevii să se simtă împliniți, iar în cadrul proiectului „Șansa” am avut bucuria să pot face asta”, a spus Julieta Georoiu, profesor de actorie și inițiator al proiectului “Șansa”.

Le dăm o șansă? Ce se dorește prin acest proiect 

Se dorește ca prin intermediul proiectului ”Șansa” să se creeze un adevărat fenomen de revitalizare a învățământului prin educație alternativă teatrală, în timp ce festivalul să devină un reper pentru evenimentele dedicate teatrului adolescentin din întreaga Capitală.

Pe termen mediu și lung, se are în vedere o replicare a acestui program într-un număr și mai mare de licee, dar și în școlile generale. Pentru a cuprinde întreaga arie a capitalei și chiar realizarea unui program național de acest tip, dacă rezultatele vor confirma așteptările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...