Lecție de reabilitare servită lui Nicușor Dan de primarul din Bârlad

În vreme ce edilul Bucureștiului se laudă cu reparațiile la un podeț din Cișmigiu, primarul din Bârlad a semnat pentru reabilitarea unui întreg parc, ce va avea și două lacuri.

Primarul general al capitalei a prezentat marți „ritmul alert” în care ar avansa reparațiile la Podul Mare din Parcul Cişmigiu.

„Până acum, au fost demolate cele două rampe de acces ale podului pentru a fi construite unele noi, precum și alte elemente care necesită refacerea completă.

În prezent, se toarnă fundația de beton pentru zidurile de sprijin ale rampelor, apoi vor fi executate lucrările de armare și cofrare ale acestora.

În același timp, au fost executate foraje în bolta de beton a podului, iar acum se lucrează la armarea și consolidarea construcției.

În ceea ce privește elementele de arhitectură ale podului, se desfac ornamentele și, în funcție de starea de degradare, unele vor fi restaurate, iar altele vor fi refăcute”, a postat Nicușor Dan.

Construit în anul 1930, podul are 24 de metri lungime și o lățime variabilă, cuprinsă între 4,9 metri și 6 metri. Valoarea anunțată a lucrărilor este de aproximativ 2,3 milioane de lei, fără TVA.

Lecția vasluiană

În același timp, edilul din Bârlad transmitea, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Grădinii Publice din localitate.

Proiectul, în valoare de 8,9 milioane de lei (fără TVA), va fi realizat cu fonduri europene.

Lucrările vor începe în aproximativ o lună, după ce vor mai fi îndeplinite câteva formalități impuse de lege, termenul de finalizare fiind de 12 luni de la data predării amplasamentului.

Pe lângă refacerea aleilor, va fi realizată o pistă de alergat, una de bicicliști; se va amenaja un teren de joacă, de 660 mp (dotat cu tiroliană, locuri pentru cățărat etc.); vor fi amenajate  două lacuri: unul, în suprafață de 320 mp, cu rolul de a colecta apele pluviale, iar cel de-al doilea lac va avea rol decorativ, în preajma lui fiind amenajate alei și amplasate bănci.

 

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...