Legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, neconstituțională. Deputații și senatorii își pot primi retroactiv beneficiile

Legea care elimină pensiile speciale acordate parlamentarilor a fost declarată neconstituțională de către judecătorii CCR.

În acest context, parlamentarii care s-au adresat instanțelor de judecată își vor primi retroactiv pensiile. Principala problemă invocată de magistrați ține de procedură și de faptul că legea care le interzice nu ar fi avut toate avizele necesare.

Senatorii și deputații care au parte de aceste beneficii le-ar putea primi după publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial.

Câteva zeci de foşti parlamentari au atacat în instanţă, până la acest moment, eliminarea acestor pensii.

„Faptul că au fost anulate indemnizaţiile speciale e o dovada de voinţă politică a actualei majorităţi parlamentare. Declaraţii aţi mai avut până acum dar vot concret nu. Aşadar, voinţă a existat, comportamentul celor care au contestat această decizie mi se pare ruşinos”, declara anul trecut Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii.

Plenul Parlamentului a adoptat pe 17 februarie 2021 abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor, în forma declarată astăzi neconstituțională.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole