Legea privind redeschiderea piețelor nu va fi promulgată: Ce spune președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles, marți seară, că nu va promulga legea adoptată de parlamentari ce prevede că piețe închise pot funcționa pe toată perioada stării de alertă.  Șeful statului spune că faptul că majoritatea PSD din Parlament hotărăște inversul a ceea ce consideră Guvernul, „este încă un argument să facem alegeri”.

„ Chestiunea piețelor a dus la dezbateri. Eu cred că măsura luată de guvern e justă, se închid doar piețele din spații închise unde nu pot fi garantate măsurile de protecție. Măsura e limitată în timp pentru câteva săptămâni. Faptul că guvernul decide ceva și majoritatea PSD din Parlament, din motive politicianiste, hotărăște inversul e încă un argument să facem alegeri. Suntem în plină criză sanitară. Românii își doresc o guvernare sprijinită de Parlament”, a declarat Iohannis.

Președintele a dat de înțeles faptul că nu va promulga legea adoptată de parlamentari.

„Virusul se răspândește foarte repede, numărul persoanelor crește zilnic. Obiectivul restricțiilor e să încetinească răspândirea virusului. Aceste măsuri sunt propuse de experții noștri. Pentru a vedea dacă măsurile prind trebuie să avem răbdare să așteptăm rezultatul. Unii au spus că au venit prea repede, alții că prea încet. Adevărul că nu se poate să iei în fiecare zi noi măsuri. Trebuie așteptat 2 săptămâni pentru a vedea efectele noului set”, a mai spus șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...