Legenda boxului, Mike Tyson, a câștigat meciul cu Roy Jones Jr.

Legenda boxului, Mike Tyson a câștigat neoficial meciul disputat duminică dimineață cu multiplul campion mondial, Roy Jones Jr. Cei patru arbitri, printre care s-a numărat și rapperul Snoop Dog, au evitat să pronunțe o decizie clară la final, dat fiind că a fost un meci demonstrativ, în scop caritabil.

Meciul de 8 runde a câte 2 minute a fost început extrem de tare de Mike Tyson, care s-a dovedit a fi într-o formă foarte bună pentru vârsta sa. Tyson a reușit să mențină ritmul pe toată durata, dând impresia că ar fi putut disputa fără probleme mai mult de 8 runde.

În vârstă de 54 de ani, Mike Tyson a fost activ între 1985 – 2005, fiind cel mai tânăr boxer care a câștigat centura mondială la categoria grea, la doar 20 de ani. A învins în 50 din cele 58 de meciuri disputate, 44 prin KO.

În vârstă de 51 de ani, Roy Jones Jr. a boxat între 1989 – 2018, fiind campion mondial la patru categorii. Ultimul meci al lui Jones din cei 29 de ani de carieră a avut loc pe 8 februarie 2018. Atunci l-a învins pe Scott Sigmon printr-o decizie unanimă la Bay Center din Pensacola, Florida.

Istoria meciului

La un an după retragere, Tyson a anunțat în septembrie 2006 că va începe un turneu mondial de lupte demonstrative, numit „Turul mondial al lui Mike Tyson”, în încercarea de a depăși problemele financiare cu care se confrunta la acea vreme. Singura luptă a avut loc pe 20 octombrie 2006, la Centrul Chevrolet din Youngstown, Ohio, împotriva fostului boxer profesionist și partener de luptă, Corey Sanders. Meciul nu a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor, cei 6.000 de fani prezenți în sală huiduind în repetate rânduri.

Tyson a revenit asupra ideii într-un interviu dat în aprilie 2020 pe YouTube cu rapperul TI, spunând: „Vreau să merg la sală și să fiu iar în formă pentru a putea boxa în meciuri demonstrative de trei sau patru runde. “. La începutul lunii mai 2020 a postat două videoclipuri scurte online despre el antrenându-se, declarând la sfârșitul videoclipului „M-am întors”.

La șase zile după ce Tyson și-a postat videoclipurile de antrenament, Evander Holyfield și-a postat propriul videoclip cu anunțul: „Sunteți gata? Momentul pe care l-ați așteptat cu toții … Campionul a revenit”.

După două luni de negocieri între Tyson și Holyfield nu s-a reușit concretizarea unui acord. Pe 23 iulie a sosit anunțul că Jones a semnat un contract pentru a-l înfrunta pe Tyson, meciul fiind programat inițial să aibă loc pe 12 septembrie, la Parcul Sportiv Dignity Health din Carson, California. În august, s-a anunțat că data a fost mutate pe 28 noiembrie, pentru a maximiza veniturile pentru eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...