Lego își ia jucăriile și părăsește Rusia abia după cinci luni de război și retricții internaționale

Unul dintre cei mai importanți producători mondiali de jucării a decis să-și suspende activitatea comercială în Rusia și să rupă legăturile cu compania care operează magazinele sale din această țară.

Decizia, confirmată de CEO-ul Lego din Rusia, vine la aproape cinci luni de când au început să fie impuse sancțiuni internaționale, în contextul declanșării războiului de pe teritoriul Ucrainei.

În Rusia, existau 81 de magazine Lego conduse de Inventive Retail Group, care operau și magazine Apple, Samsung și Nike – mărci care și-au încetat sau restricționat deja activitatea în Rusia.

După izbucnirea conflictului armat din Ucraina, Lego a suspendat importul de produse în Rusia „din cauza sancțiunilor și a condițiilor imprevizibile în care să lucreze”.

La începutul lunii iunie, din cauza lipsei generate de lanțul de aprovizionare, mai multe magazine marca Lego din Rusia s-au închis.

Grupul LEGO, cu sediul în Danemarca, este unul dintre cei mai importanți producători de jucării, celebru pentru brandul Lego (denumire derivată din cuvintele daneze „leg godt”, care înseamnă „joacă bine”, n.r.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...