Lia Olguța Vasilescu cere Guvernului să mute penitenciarul din Craiova în afara orașului

Publicat: 26 feb. 2024, 20:34, de Vasile Bahrim, în Orașul meu , ? cititori
Lia Olguța Vasilescu cere Guvernului să mute penitenciarul din Craiova în afara orașului
Olguța Vasilescu: Oricine ar ajunge în finala alegerilor prezidențiale cu George Simion va câștiga

Lia Olguța Vasilescu, în calitate primar al Municipiului Craiova, a cerut Guvernului României relocarea Penitenciarului de Maximă Siguranță Craiova în afara orașului.

Această solicitare vine în urma unui memorandum prezentat de Ministerul Justiției, care includea relocarea unor penitenciare din orașele Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Iași, Ploiești, Timișoara și secția exterioară Cluj a Penitenciarului Gherla, dar omitea penitenciarul din Craiova.

„Am solicitat astăzi Guvernului României, printr-o adresă din partea Primăriei Municipiului Craiova, includerea Penitenciarului de Maximă Siguranță Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane”, a declarat Vasilescu, pe pagina sa de Facebook, subliniind problemele generate de amplasarea închisorilor în zone urbane, inclusiv riscurile pentru comunitate și dificultățile întâmpinate de poliția penitenciară.

Penitenciarul din Craiova, situat într-o zonă centrală și înconjurat de locuințe, un colegiu și chiar o grădiniță, nu a fost considerat pentru relocare în planul inițial al Ministerului Justiției. Lia Olguța Vasilescu a cerut astfel revizuirea listei, răspunzând dorințelor comunității locale de a muta instituţia penitenciară în afara orașului.