Lia Savonea ajunge la Înalta Curte. Fosta șefă CSM a obținut un punctaj de 47 de puncte

Lia Savonea, fosta şefă a CSM, a promovat astăzi cea de a doua probă de concurs pentru pentru Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit rezultatelor publicate de CSM, doar Lia Savonea a fost admisă, cu un punctaj de 47 de puncte dintr-un total de 50, după ce noua din cei zece membri ai sectiei i-au acordat punctajul maxim. Lucreția Albertina Postelnicu a fost respinsă după un scor de 23,94 de puncte.

Cele două erau singurii magistraţi pentru Secţia Penală care au reuşit să treacă de faza evaluării hotărârilor judecătoreşti. Reamintim că Savonea a venit marți dimineață la sediul CSM flancată de patru jandarmi și a plecat refuzând să facă declarații în fața jurnaliștilor, motivând că este „o procedură în curs”.

Foto: Ilona Andrei / G4Media

De remarcat că interviul acesteia de la CSM nu a fost transmis LIVE pe pagina instituției, așa cum este cutuma, conform g4media.ro. Conform unor surse, transmisiune LIVE nu s-ar fi transmis din cauză că celălalt candidat putea afla întrebările de la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...