Un fost ministru al Justiției solicită verificarea averii unui judecător de la CSM

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, solicită Agenției Naționale de Integritate (ANI) să verifice declarația de avere a Liei Savonea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Ea pornește de la un caz similar din Republica Moldova în care un judecător a fost inculpat penal după ce nu și-a putut justifica averea.

Birchall a ținit să o felicite pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

„Bravo, Maia! Bravo, doamna președintă! Mi-aș dori să văd și la noi așa ceva! Apropo, oare cât timp îi mai trebuie Autorității pentru Integritate din România să verifice declarația de avere a doamnei Savonea de exemplu…. stiti voi care… aceeași Savonea care dorea să modifice legea astfel încât declarațiile de avere să îi fie la secret… eforturi dejucate de mine cât eram ministrul justiției, decizie care a supărat-o foarte tare pe dna Savonea și compania!”, a transmis Birchall.

Conform declarației de avere din 2020 (cea din 2021 nu a fost depusă), Lia Savonea, fostă șefă a CSM, are patru terenuri (trei moștenite), o casă de 171 mp în Chiajna și jumătate dintr-o proprietate în județul Alba (aceasta din urmă tot moștenire), două autoturisme (Tiguan și BMW).

Fosta sefa a CSM a încasat în 2019 suma de 499.795 de lei, sub formă de indemnizații și alte drepturi de serviciu.

Sotul acesteia, avocatul Mihai Savonea, a încasat 12.000 de lei din asistența juridică și reprezentare.

Mihai Savonea a vândut, în 2019, șase imobile (parter+ etaj + teren) pentru care a încasat 2,5 milioane de lei și 44.000 de euro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...