Lider UDMR: PSD ar putea susține un guvern minoritar PNL-UDMR până la primăvară

Liderul de grup de la Camera Deputaților al UDMR, Csoma Botond, a declarat marți seară că social-democrații ar putea susține un guvern minoritar PNL-UDMR până la primăvară, confirmând informația dată pe surse în prima parte a zilei de marți de ziarul nostru.

La capătul unei ședințe interne, Csoma Botond a spus că UDMR-iștii l-au desemnat pentru a merge la negocierile cu Dacian Cioloș, de miercuri, pe președintele partidului Kelemen Hunor, evaluând întâlnirea cu premierul desemnat ”mai mult ca pe o întâlnire de curtuoazie”, arătându-se sceptic în ceea ce privește spectrul refacerii coaliției de guvernare cu USR, după ce parlamentarii lui Dacian Cioloș au votat moțiunea de cenzură alături de AUR și PSD.

Botond a mai declarat că posibilitatea ca UDMR și USR să ajungă la un acord este foarte reduscă chiar în eventualitatea în care USR ar renunța la două dintre obiectivele de guvernare principale ale oamenilor lui Cioloș și anume: desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și la modificarea legislației electorale astfel încât primarii să poată fi aleși în două tururi de scrutin.

La discuțiile de miercuri, liderii UDMR și ai PNL vor merge împreună pentru a sta de vorbă cu Dacian Cioloș. Botond s-a arătat optimist față de scenariul în care PSD ar putea susține un guvern minoritar PNL-UDMR până în primăvară.

Declarație Csoma Botond, liderul deputaților UDMR

Kelemen Hunor, atac la USR

Și președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în cursul zilei de marți că Cioloș va trebui să meargă și să facă o majoritate în primul rând cu cei care au dat jos Guvernul Cîțu.

Președintele a făcut ce era de făcut, a văzut că există o majoritate PSD-USR-AUR. Din această majoritate a existat o singură propunere, Dacian Cioloș. A fost ultima majoritate probată prin vot”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a adăugat: „Faptele arată că acolo există o majoritate de 281 de voturi. Președintele a venit și a propus așa cum scria în decizia CCR, o propunere care poate să întrunească o majoritate care a fost probată săptămâna trecută”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...