Lider USR – PLUS: „Sunt colegi care susțin ieșirea de la guvernare”

Mai mulți parlamentari USR – PLUS susțin retragerea din alianța de guvernare, în contextul demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a secretarului de stat din subordine, Andreea Moldovan. Declarația a fost făcută miercuri de Ionuț Moșteanu, liderul deputaţilor Alianţei USR – PLUS.

Întrebat dacă USR vrea să iasă de la guvernare, Ionuț Moșteanu a spus că „orice variantă este pe masă, sunt colegi care susțin ieșirea de la guvernare”.

În cursul zilei de miercuri urmează să aibă loc o discuție în birourile reunite.

Întrebat, de asemenea, dacă se poate spune că în acest moment există o criză politică, Ionuț Moșteanu a răspuns: „putem spune. E o surpriză că a fost demis (Vlad Voiculescu – n.r.) fără o discuție în coaliție”.

„Suntem parteneri loiali și vrem să fim tratați ca atare”, a adăugat Moșteanu.

Demiterea lui Voiculescu, „un act de agresiune”

În ce privește ordinul publicat marți, deputatul a spus că a existat o lipsă de sincronizare, dar nu crede ca acest aspect să fi înclinat decisiv balanța: „mi se pare un pretext”.

Mai mult, în opinia sa demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii este un act de agresiune al premierului în Coaliţie.

„Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţieiîn care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie”, a spus Moşteanu, la Digi24.

„Nu mi se pare că asta (ordinul semnat de Andreea Moldova – n.r.) ar justifica demiterea unui ministru în cadrul unei coaliţii. Premierul era informat, discuţia despre criterii de carantină era de o lună. Ordinul conţine recomandări pentru autorităţile locale, dar stabileşte mai multe criterii şi aduce echilibru privind deciziile de carantinare între localităţi”, a mai spus Moşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...