Lideri importanți ai Coaliției exclud varianta unui candidat comun la prezidențiale: PNL și PSD merg pe calea propriilor candidați

Rareș Bogdan (PNL) susține că Nicolae Ciucă este obligat să candideze, în timp ce Mihai Tudose (PSD) consideră că un președinte de dreapta nu este cea mai bună soluție.

Doi lideri cheie ai Coaliției, Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, și Mihai Tudose, lider de campanie al PSD, au exclus posibilitatea unui candidat comun la alegerile prezidențiale, subliniind orientarea fiecărui partid către propriul candidat.

Potrivit declarațiilor lui Rareș Bogdan, PNL va avea un candidat propriu la prezidențiale, subliniind că Nicolae Ciucă are prima șansă și este obligat să-și asume candidatura. De asemenea, Bogdan a precizat că nu s-a discutat despre varianta unui candidat comun și că partidul nu se teme de niciun contracandidat, indiferent cine ar fi acesta.

„Președintele partidului este obligat să-și asume candidatura la prezidențiale. Generalul Ciucă are indiscutabil prima șansă. Nu știu dacă Mircea Geoană va strânge sau nu semnăturile, nu a fost în ograda noastră. De asemenea, nu s-a discutat despre candidat comun. PNL are un candidat și va avea un candidat, iar Dreapta românească va da președinte României”, a declarat Rareș Bogdan, conform realitatea.net.

Pe de altă parte, Mihai Tudose, liderul de campanie al PSD, respinge ideea unui candidat comun și afirmă că la Cotroceni fiecare partid va veni cu propriul candidat. El consideră că nu este o idee bună să avem din nou un președinte de dreapta și susține că cea mai bună soluție ar fi Marcel Ciolacu.

Tudose exclude chiar și posibilitatea candidaturii lui Mircea Geoană cu sprijinul Coaliției, afirmând că acesta nu ar reuși să strângă semnăturile necesare pentru a candida. Astfel, cele două mari formațiuni politice din Coaliție par să meargă pe calea propriilor candidați în cursa prezidențială.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole