Liderii PNL, USR Plus și UDMR au declarat că vor continua negocierile pentru majoritate

PNL, USR PLUS şi UDMR au anunțat în formulă comună că vor continua negocierile pentru formarea unei majorităţi pentru învestirea noului Guvern. La declarații au ieșit împreună liderii celor trei partide pentru a arăta că deciziile sunt luate în consens.

„Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui Guvern”, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după o întâlnire cu liderii USR PLUS şi UDMR, arătând că nu a fost stabilit un termen limită până la care să aibă loc această negociere.

El a precizat că rezultatele negocierilor vor fi comunicate împreună cu liderii USR PLUS şi UDMR pe măsură ce se ajunge la înţelegeri pe diferite teme.

„Toate variantele sunt pe masă”, a spus liderul PNL.

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a informat că echipele de negociere privind programul de guvernare se vor întâlni, joi, de la ora 17,00.

„În această după-amiază, după ora 17,00, colegii din echipele programului politic vor începe să lucreze împreună, tocmai pentru că programul de guvernare este prioritatea principală a acestei viitoare coaliţii. Este o miză importantă să stabilim punctele prin care vom răspunde aşteptărilor românilor şi în ceea ce înseamnă perioada scurtă legată de pandemie şi situaţia economică şi în ceea ce înseamnă reformele importante pe termen lung pe zona de justiţie, administraţie”, a precizat Barna.

El a adăugat că vineri vor fi continuate discuţiile pe partea politică. „Practic, fiecare dintre partide şi-a exprimat în momentul de faţă mandatul. Suntem din nou la masa negocierii. (…) În întâlnirea de astăzi fiecare dintre părţi şi-a exprimat o anume flexibilitate pentru a găsi acel tărâm comun prin care să constituim coaliţia. (…) Suntem disponibili să găsim o soluţie care într-adevăr să facă o coaliţie stabilă”, a susţinut liderul USR PLUS.

Soluții pentru guvern până la sfârșitul anului

Preşedintele executiv PLUS, europarlamentarul Dragoş Tudorache, a declarat că este convins că se vor găsi soluţii pentru această coaliţie de guvernare.

„Suntem decişi să lucrăm în această formulă, aceasta este coaliţia în care cu toţii investim în aceste zile şi suntem convinşi că vom reuşi să găsim soluţii”, a spus el.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că “singura” soluţie pentru România este majoritatea formată cu PNL şi USR PLUS.

El a menţionat că toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic, iar un Guvern funcţional se va forma până la sfârşitul anului.

„Vom continua aceste discuţii, fiindcă aproape singura soluţie bună pentru România şi sunt convins că, de fapt, este singura soluţie această majoritate formată cu PNL, USR PLUS şi UDMR. Toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic şi vom găsi o echilibrare până la finalizarea negocierilor pe toate palierele – Parlament, Guvern şi sunt convins că, până la sfârşitul anului, vom avea un Guvern funcţional, fiindcă intenţia noastră este să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă şi binele comun să primeze. Restul, totul se poate discuta şi se poate ajunge la o înţelegere”, a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că cele trei partide vor găsi soluţia cea mai potrivită pentru România, susţinând că „restul sunt speculaţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...