Liderii UE discută azi la Bruxelles despre Rusia

Liderii Uniunii Europene se întâlnesc astăzi la Bruxelles pentru a discuta despre actuala criză de securitate de la graniţa Rusiei cu Ucraina.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că Europa „speră la tot ce e mai bun”, dar în acelaşi timp „e pregătită pentru tot ce e mai rău”, în ceea ce priveşte un posibil atac al Rusiei împotriva Ucrainei.

„În cazul în care Kremlinul alege violenţa împotriva Ucrainei, răspunsul nostru va fi unul puternic şi unit”, a spus şefa Comisiei Europene, potrivit Politico.

Ursula von der Leyen a apreciat drept un semn bun decizia Rusiei de a retrage o parte din trupele şi echipamentele militare din Ucraina, dar a precizat că, în acelaşi timp, UE are pregătit un pachet „robust şi cuprinzător” de sancţiuni împotriva Rusiei.

NATO şi UE cer Rusiei să-şi retragă trupele de la graniţa cu Ucraina

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini în care afirmă că sunt prezentate coloane de tancuri și vehicule militare care părăsesc Crimeea.

Secretarul general al NATO, Jesn Stoltenberg, a spus însă că aceasta nu este o dovadă clară referitoare la o retragere a ruşilor din regiune:

Dacă încep cu adevărat să-și retragă forțele, vom saluta acest lucru. Ei au mișcat întotdeauna forțele înainte și înapoi, așa că doar faptul că vedem mișcare a forțelor, a tancurilor de luptă, nu confirmă o retragere reală”.

Stoltenberg a avertizat că Rusia continuă să menţină o forţă de invazie masivă, gata să atace oricând Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...