Liderul AUR, George Simion, intervine în scandalul din Liga Campionilor: „Suntem solidari cu Colțescu”

Partidul AUR anunță într-un comunicat că ”a luat act cu indignare” de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colțescu. Scandalul a pornit după ce Sebastian Colțescu a folosit cuvântul „negru” la adresa unui jucător de la Istanbul Başakşehir, fiind interpretat ca rasist.

Cei de la Alianța pentru Unirea Românilor afirmă că ”Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului, cetățean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotație peiorativă”.

De asemenea, AUR afirmă că poziția celor două instituții este cu atât mai revoltătoare cu cât Colțescu nu a fost condamnat de nicio instanță sau instituție internațională, ”ancheta în acest caz fiind în desfășurare”.

AUR consideră că datoria instituțiilor statului român este să îi apere pe cetățenii români, ”nu să îi supună unor atacuri și unor presiuni dictate de corectitudinea politică a unor grupuri de interese. ”

”Susținem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranța generată de corectitudinea politică. Azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament.

Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel national și internațional”, a declarat copreședintele AUR George Simion, potrivit sursei citate.

Un scandal uriaș a pornit aseară la un meci de Liga Campionilor, unde arbitrul român de rezervă Sebastian Colțescu a folosit cuvântul „negru” la adresa unui jucător de la Istanbul Başakşehir, fiind interpretat ca rasist.

Meciul dintre Paris-Saint Germain şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor a fost întrerupt în minutul 16 după ce formația din Turcia a ieșit de pe teren acuzându-l pe Sebastian Colțescu de afirmații rasiste. Totul a pornit de la utilizarea cuvântului „negru” în dialogul cu arbitrul român de la centru, Ovidiu Hațegan, când îi explica cine se comportă anormal pe marginea terenului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...