Liderul PNL București, Violeta Alexandru, critică o inițiativă a primarului Clotilde Armand

Implicarea Primăriei Sector 1 alături de DNA într-un proiect pentru prevenirea și combaterea corupției în unitatea administrativă este considerat inoportun de Violeta Alexandru (foto), președintele PNL București, în contextul în care există multe alte priorități nerezolvate.

Am terminat evaluarea angajaților PMB și PS1, am făcut transparența cheltuielilor din Primărie și începem să investim în competențe pe anti-corupție? Cu angajații PMB/PS1? Îi învățăm anti-corupție? Cea mai dragă îmi este corectitudinea cheltuirii banilor publici (și cei europeni tot publici sunt).

Eu spun să ne ținem de ceea ce am agreat, în etapele stabilite. La momentul oportun poate că se vor justifica și niște cursuri. Se face și un sondaj în primărie ca să spună angajații dacă există corupție. Îi întrebăm ce părere au. Pe angajații preluați de la PSD?”, a transmis Alexandru.

Ce prevede proiectul criticat

Conform municipalității, Primăria Sectorului 1 intenționează să colaboreze cu Direcția Generală Anticorupție (DGA) în vederea depunerii cererii de finanțare aferente proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”.

Bugetul total estimat al proiectului este de 380.000 lei, valoarea asistenţei financiare nerambursabile fiind de 98% din totalul cheltuielilor eligibile gestionate iar cota de finanțare de la bugetul local fiind de 2%.

Prevenirea conflictului de interese, prevenirea incidentelor de integritate, transparentizarea proceselor de achiziție publică, deschiderea datelor și implicarea cetățenilor și a mediului de afaceri în adoptarea deciziilor la nivel local reprezintă doar o parte dintre direcțiile de acțiune care trebuie promovate și implementate la nivelulul Sectorului 1 al Municipiului București alături de identificarea și adaptarea celor mai bune practici în domeniul prevenirii și combaterii corupției„, explică primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, utilitatea demersului.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole