Liderul senatorilor PSD: Daniel Cadariu e fantoma din Guvern

Ministrul pentru Comerțul Exterior, Daniel Cadariu este pus la colț de liderul senatorilor PSD, Radu Ștefan Oprea, care îl numește „fantoma de la Guvern”.

Replica senatorului PSD, Radu Ștefan Oprea a survenit după refuzul lui Daniel Cadariu de a se implica în soluționarea problemei cerealelor ucrainene.

”Este un lucru care ține de comerțul exterior.

Dovada, la întâlnirea de ieri cu ministrul agriculturii Petre Daea și alți miniștri din Polonia, Ungaria, Slovacia și Bulgaria a participat Comisarul pentru Comerț, Valdis Dombrovskis. Ministrul fantomă al comerțului din România, Constantin Daniel Cadariu a lipsit. Ați auzit de acest ministru? Știați că există?

Este un lucru care ține de comerțul exterior pentru că vorbim despre importuri, taxe vamale, acorduri comerciale cu țări din afara pieței unice europene. Comerțul exterior este coordonat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Ieri, ministrul fantomă Cadariu se plimba pe culoarele Parlamentului și singura lui grijă era să spună că nu e treaba lui. Ba da, este și treaba lui, deși știu că nu o poate înțelege. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului ar trebui să participe la reuniunile Consiliului miniștrilor comerțului, adică CAE Comerț. Nu o face pentru că nu zboară cu avionul și din câte am auzit nu vorbește nici limbi străine.

Mai grav este însă faptul că Direcția Generală de Comerț Exterior a României a fost distrusă în mandatul domnului Cadariu. O mână de oameni au rămas la minister și Bruxelles, ei se ocupă de politicile comerciale în calitate de experți. Din păcate, nu au date și analize. Rețeaua de consilieri economici care țineau socoteala relațiilor comerciale bilaterale sunt astăzi la Agenția pentru investiții străine, în coordonarea Primului Ministru. Fără date și analize corecte nu poți face programe și politici publice adecvate.

Spun acest lucru cu amărăciune, ca fost ministru care a coordonat Comerțul Exterior și care împreună cu colegii din minister din perioada 2018, 2019, împreună cu Academia de Studii Economice am reușit inițierea cursurilor de master în comerț exterior.

Astăzi vedem mai mult ca oricând câtă nevoie avem de profesioniști în domeniile cheie. Dar din păcate Direcția Generală de Comerț exterior a fost distrusă, iar ministrul fuge pe culoarele Parlamentului încercând să scape de întrebările jurnaliștilor și de răspunderea unui domeniu pe care nu îl înțelege.”, scrie Radu Ștefan Oprea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...