Lionel Messi primește o lovitură de 700 mil. euro de la Liga spaniolă de fotbal

Faptul că Lionel Messi își dorește să plece de la FC Barcelona este deja cunoscut, însă mult mai importantă este suma sa de transfer.

Din nefericire pentru Messi, Liga spaniolă de fotbal (La Liga) a anunțat astăzi că angajamentul atacantului argentinian cu FC Barcelona este încă în continuare în vigoare.

„Referitor la diferitele interpretări publicate în aceste zile pe canalele media, privind situaţia contractuală a jucătorului Lionel Andres Messi cu FC Barcelona, La Liga consideră oportun să precizeze că acest contract este actualmente în vigoare şi posedă o «clauză de reziliere» aplicabilă, din momentul în care Lionel Andres Messi decide să procedeze la ruptura unilaterală a acestuia. Aplicând această lege, La Liga nu va proceda la rezilierea licenţei (prealabilă transferului său) jucătorului atâta timp cât acesta nu a plătit valoarea clauzei”, au menționat oficialii La Liga.

Ce înseamnă asta mai exact? Că Messi nu se va putea transfera la un alt club dacă nu este achitată clauza de reziliere care, în cazul argentinianului, a fost fixată la astronomica sumă de 700 de milioane de euro.

Messi, în vârstă de 33 de ani, sub contract cu FC Barcelona până pe 30 iunie 2021, a anunţat marţi clubul, printr-un fax, că doreşte rezilierea „unilaterală” a contractului.

După umilitoarea înfrângere cu 8-2 suferită în faţa lui Bayern Munchen în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, obosit după un sezon stresant şi nemulţumit de proiectul sportiv prea puţin convingător, Messi şi-a pus ameninţările în practică, fiind decis să pună punct experienţei cu FC Barcelona.

Avocaţii jucătorului au transmis clubului un fax recomandat în care anunţă dorinţa lui Messi de a-şi rezilia contractul unilateral, în virtutea unei clauze care a expirat pe 10 iunie. Barca consideră că angajamentul său este încă valid până la 30 iunie 2021.

Lionel Messi nu s-a prezentat astăzi la testele de depistare a coronavirusului care aveau loc la centrul de antrenament al FC Barcelona.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole