Lisa eroina

Să ai 15 ani, să fii cu picioarele terciuite de răni, să traversezi iadul cu bombe, să conduci pe un drum minat o mașină pentru care nici n-ai, că nu e vârsta legală, permis, să salvezi patru persoane adulte, nu e de colea. Deloc! Te numești, fără urmă de dubiu, erou. Ca să nu zic cum se zicea odată pe la noi: asta înseamnă să fii mafiot.

Despre ce – sau, mai degrabă, despre cine, e vorba: Lisa este o adolescentă din Ucraina în vârstă de 15 ani, care încerca să fugă, împreună cu patru adulți, din orașul Popasna din regiunea Lugansk, unde rușii atacă de zile bune. Cei cinci oameni erau într-o mașină, când aceasta a fost bombardată și toți din interiorul ei au fost răniți.  Inclusiv cei doi bărbați care aveau permis de conducere. Lisa, rănită și ea serios la ambele picioare, a luat atunci o decizie fabuloasă care avea să le salveze viața tuturor: a trecut la volan și a condus 30 de kilometri pe un drum minat, dar și cu tot felul de alte obstacole: bombardamente,  cadavre pe drum, bateria mașinii moartă. Când s-a oprit bateria, au intervenit ca prin minune, soldații ucraineni care i-au transportat pe toți ocupanții mașinii la spital. Lisa a fost dusă cu trenul medical la Lviv, unde este încă internată pentru îngrijiri medicale. „Nu a fost deloc ușor, a fost foarte dureros să conduc cu picioarele rănite, dar cumva am făcut-o. Nu i-aș fi lăsat pe ceilalți sub foc”, a declarat fata de 15 ani ziarelor ucrainene.

1 COMENTARIU

  1. „Nu cerem ca Zelensky să se predea. Cerem să ordone încetarea rezistenței”.
    Da, nici nu cerem ca Putin să vină la Haga. Cerem să fie adus acolo cu cătușe și cu o cagulă pe cap. Și nu cerem deloc ca Lavrov să moară. Îi cerem să nu mai trăiască.
    Circul politic rusesc este o comedie a absurdului, este este râsul prin lacrimi, este realitatea în afara ferestrei.
    Este special pentru tine, clovnii noștri selecționați au pregătit un program incredibil: „claps”, trucuri cu mopul, corupție, tăierea bugetului, dispariții de agenți străini și multe, multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...