„Lista neagră” a Moscovei

Federația Rusă a făcut o nouă gafă după ce a anunțat că lista cu persoanele sancționate ca răspuns la deciziile luate de statele occidentale, va fi „actualizată”. Printre cei aproape 1.000 de americani care nu mai au voie să pătrundă pe teritoriul Federației Ruse se află și doi foști oficiali care au decedat încă din anul 2018!

Moscova a inclus pe lista sancțiuniulor pe majoritatea senatorilor americani și a membrilor Camerei Reprezentanților, foști și actuali oficiali guvernamentali, jurnaliști, personal militar, avocați, alți cetățeni, directori executivi – și chiar câteva persoane decedate. Pe listă se regăsesc și nume de la Hollywood: actorul Morgan Freeman și actorul și cineastul Rob Reiner.
În 2017, Reiner a fost implicat în promovarea grupului Comitetul pentru Investigarea Rusiei, iar Freeman a apărut într-un videoclip promoțional.

Spirala descendentă

Rusia a răspuns la pachetul de sancțiuni adoptat de statele occidentale și a introdus propriile restricții. Astfel, un număr de 963 de cetăţeni americani, printre care preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken, nu au voie să intre pe teritoriul Federației Ruse, potrivit washingtonpost.com

„Acţiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA şi vor fi respinse cum se cuvine”, notează Ministerul rus de Externe în anunţul despre interdicţia menţionată.

Decizia Moscovei este doar una simbolică, dar se înscrie în spirala descendentă a relaţiilor ruso-americane, ce s-au degradat continuu chiar şi în perioada premergătoare lansării invaziei ruse asupra Ucrainei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole