Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru a fi eliberat

Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

Conform Antena3, fostul lider PSD Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea se va prezenta săptămâna viitoare în fața instanței de judecată cu cererea de eliberare condiționată. Instanța va decide dacă fostul lider PSD va fi eliberat sau nu.

Până acum, Dragnea a executat doi ani din pedeapsa dictată inițial.

Context

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiționat din închisoare, unde are de executat o pedeapsă de trei ani și șase luni. Conform portalului instanței, Liviu Dragnea a depus cerere de eliberare condiționată pe data de 12 aprilie, iar instanța a stabilit termen pentru soliționare data de 27 aprilie.

Pe data de 27 mai 2019, fostul lider al PSD a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

În 2020, conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Citește și:

3 COMENTARII

  1. Eliberati-l pe Liviu Dragnea din inchisoare, are cel mai mare merit: a infiintat Prograul National de Dezvoltare Locala , prin care s-a refacut mai mult de jumatate din infrastructura locala a tarii, sunt finantate si acum proiecte din PNDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...