Liviu Dragnea, la Marius Tucă Show: „Iohannis are un plan și PSD este în el”

Publicat: 18 oct. 2021, 22:20, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Liviu Dragnea, la Marius Tucă Show: „Iohannis are un plan și PSD este în el”
Liviu Dragnea_INQUAM_Photos_George_Calin

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a fost invitatul lui Marius Tucă și Ion Cristoiu, luni seară, la Aleph News, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show. El a spus că PSD este de mult timp în jocul președintelui Klaus Iohannis, care își dorește două lucruri importante.

Liviu Dragnea a vorbit și despre posibilitatea refacerii USL. „Nici nu pot să fac o analiza a noului PSD. Au negat tot ce a fost înainte de actuala conducere. PSD este de mult timp în jocul lui Iohannis. Eu vă citesc și nu sunt foarte de acord cu ultimul editorial în care ați spus că Iohannis nu are un plan. Ba are un plan și PSD este în el. Ei au fost parte din acest joc atunci când au bătut palma cu Iohannis și Cîțu amânând moțiunea în septembrie. După care au depus moțiunea de cenzură. Ca și partid de opoziție serios, în momentul în care dai un Guvern jos, îl dai pentru că nu e bun, nu îl dai apoi prima reacție a PSD este că nu știe ce va face. Preiei guvernarea pe această perioadă grea. Nu poți în politică să mergi doar pe lucruri care iți aduc un câștig electoral și politic.”, spune Liviu Dragnea.

Fostul președinte PSD a spus și planul pe care îl are Klaus Iohannis. „Iohannis a vrut 2 lucruri importante: ca PNL să fie controlat de el 100%, cu Ludovic Orban nu putea să facă lucrul acesta și al doilea obiectiv, omul care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui”, spune Liviu Dragnea.

Întrebat dacă există posibilitatea refacerii USL, Liviu Dragnea a spus: „Până acum o lună da, era una din variante. În conducerea PSD erau 3 grupări: o grupare constituită în jurul lui Dancu și Grindeanu. O alta grupare, Marcel Ciolacu care are înțelegere cu Iohannis ca Boc să ajungă la prezidențiale și Ciolacu premier. Și o altă grupare Gabi Firea, era vorba de 2024 ”, a mai spus Liviu Dragnea.