Livrările online atrag tot mai mult Amazon, cu tot cu drone

Sectorul livrărilor online este unul dintre câștigătorii crizei. Mai ales în condițiile în care cele mai multe țări s-au aflat în lockdown.

Tocmai de aceea, companiile axate pe curierat evoluează. De exemplu, Amazon a primit aprobarea pentru a opera flota de drone de livrare Prime Air. Conform anunțului Federal Aviation Administration, citat de CNBC. Aprobarea va oferi Amazon posibilitatea de a „livra pachete în siguranță și eficient clienților”, a subliniat FAA.

Planurile companiei în acest sens datează însă dinainte de pandemie. Încă din august anul trecut, compania a depus o solicitare pentru aprobarea FAA. În document, Amazon a declarat că livrările vor avea loc în zone cu o densitate scăzută a populației, iar pachetele vor cântări 5 kilograme sau mai puțin. De asemenea, compania a lansat anul trecut o nouă dronă de livrare electrică. Drona poate transporta pachete către clienți într-o jumătate de oră și poate zbura până la 15 mile.

24 de kilometri, în circa 30 de minute

Proiectul Prime Air a fost anunțat încă din 2013. Și a fost dezvoltat de Amazon în secret o lungă perioadă de vreme. Dronele prezentate de compania americană anul trecut la conferinţa Re:MARS din Las Vegas pot transporta colete de peste 2,2 kilograme la distante de până la 24 de kilometri, în circa 30 de minute. Dronele decolează vertical, asemeni elicopterelor, dar odată ridicate pot zbuza asemeni unor avioane Lockheed Martin F-35 Lightning II, după cum notează și BusinessInsider.com. Dronele pot fi controlate cu ajutorul unor senzori, care pot, de asemenea, detecta obstacolele din calea dronelor, precum cabluri, coşuri de fum şi alte obiecte, în timp real. Softul cu care sunt dotate foloseşte anumite tehnologii. Precum machine learning şi inteligenţa artificială care vor duce la îmbunătăţirea în timp a acestui serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...