Localitatea Grădinari din județul Olt, printre câștigătorii primei ediții a premiului „Capitalele incluziunii și diversității”

Comisia Europeană a anunțat câștigătorii primei ediții a premiului „Capitalele europene ale incluziunii și diversității”, iar localitatea Grădinari din județul Olt este printre aceștia.

Scopul inițiativei este de a pune în lumină metropolele, orașele și regiunile din UE care reprezintă un exemplu în ceea ce privește politicile favorabile incluziunii. Câștigătorii care provin din cinci state membre – Croația, Germania, România, Spania și Suedia – au primit recunoaștere pentru activitatea pe care au depus-o în vederea creării de societăți mai echitabile, promovând diversitatea și incluziunea în ceea ce privește sexul, originea rasială și etnică, religia și convingerile, dizabilitățile, vârsta, drepturile persoanelor LGBTIQ și integrarea romilor.

Câștigătorul aurului la categoria „autorități locale cu mai mult de 50 000 de locuitori” este orașul Köln din Germania pentru strategia sa de consolidare a diversității și a incluziunii. Argintul a fost obținut de orașul Göteborg din Suedia, iar bronzul de orașul Barcelona din Spania.

Câștigătorul aurului la categoria „autorități locale cu mai puțin de 50 000 de locuitori” este orașul Koprivnica din Croația pentru strategia sa de sprijinire a persoanelor cu dizabilități. Argintul a fost obținut de orașul Ingelheim am Rhein din Germania, iar bronzul de orașul Antequera din Spania. Câștigătorul aurului la cea de a treia categorie, respectiv categoria privind incluziunea romilor, este Andaluzia, Spania, pentru planul său cuprinzător de integrare a comunității rome. Argintul a fost obținut de orașul Göteborg din Suedia, iar bronzul de localitatea Grădinari din România.

Vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: După cum s-a observat, în perioade de criză, grupurile vulnerabile se confruntă cu riscuri sporite. Astăzi, onorăm orașele care dau un exemplu în ceea ce privește protejarea demnității și a libertății tuturor cetățenilor din comunitățile noastre. Acum când îi sărbătorim pe câștigători, ne reamintim de importanța unor astfel de inițiative care sprijină valorile reprezentative ale Uniunii, indiferent de nivelul la care sunt luate.

Comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, a declarat: Transmit felicitări tuturor câștigătorilor primei ediții a premiului „Capitalele europene ale incluziunii și diversității”, precum și tuturor celor 82 de autorități locale care au dat curs apelului Comisiei Europene de a promova și sprijini diversitatea. Astăzi, aceste autorități locale au arătat cel mai bine modalitățile prin care putem susține împreună egalitatea și diversitatea și ce demersuri putem întreprinde pentru a asigura incluziunea pentru toți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...