Localitatea Mogoșani (județul Dâmbovița) intră de azi în carantină

Localitatea dâmboviţeană Mogoşani intră în carantină pentru 14 zile, începând de duminică, 28 martie, ora 12,00, informează, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa.

Conform datelor Prefecturii Dâmboviţa, incidenţa COVID-19 în Mogoşani de 3,99 la mia de locuitori, cu 17 cazuri active în ultimele 14 zile.

În Dâmboviţa sunt 23 de localităţi cu incidenţa COVID-19 peste 3 la mia de locuitori, printre care municipiul Târgovişte (3,96), Găeşti (3,08), Pucioasa (4,47), Fieni (4,49). Cea mai mare rată este înregistrată în Brăneşti, 7,03, localitatea fiind în carantină.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, sunt 274 de persoane internate în spital, opt la ATI, fiind ocupate toate paturile de la Anestezie şi terapie Intensivă. De la începutul pandemiei au murit 675 dâmboviţeni care aveau COVID-19.

Guvernul a adoptat, joi, hotărârea privind noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Vineri, înainte de publicarea documentului în Monitorul Oficial, premierul Florin Cîţu a anunţat că noile măsuri vor fi aplicabile de duminică „având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească”

Hotărârea prevede reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole