Lockdown în SUA? Casa Albă respinge această posibilitate

Administraţia SUA respinge posibilitatea unui lockdown în ciuda numărului mare de cazuri de infectări Covid-19.

De asemenea, Casa Albă exclude închiderea unor activităţi economice.

Coordonatorul răspunsului Casei Albe împotriva pandemiei, Jeff Zients, a fost întrebat la o conferinţă de presă dacă SUA preconizează să impună lockdown precum cel din Austria sau închideri parţiale ale economiei, iar răspunsul a fost că ţara nu se îndreaptă spre această direcţie.

„Putem frâna expansiunea virusului fără să fim nevoiţi să urmăm acest drum al închiderii economiei noastre”, a precizat Zients. Mai mult de 82% dintre cetăţenii SUA au primit cel puţin o doză de vaccin, a reamintit acesta.

Zients a afirmat că SUA dispun de alte „instrumente” pentru a frâna pandemia de coronavirus, precum doza de supra-rapel sau tratamentele cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19.

„Trebuie să utilizăm instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a face ca şi alte persoane să se vaccineze, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi şi să nu fim în niciun caz nevoiţi să mergem înapoi. Situaţia se află sub control”, a asigurat oficialul american.

Totuşi, Zients a subliniat că în Statele Unite astfel de decizii sunt adoptate la nivel local.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, SUA a înregistrat peste 47,8 milioane de cazuri de la începutul pandemiei şi peste 772.000 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...