Locuitorii comunei Gura Văii, județul Bacău, mai apărați în fața viiturilor

Administrația Bazinală de Apă Siret a finalizat lucrările de apărare împotriva inundațiilor de pe râul Trotuș, în comuna Gura Văii, județul Bacău. 200 de gospodării de pe malul stâng, dintre care 30 aflate în imediata vecinătate a cursului de apă, sunt acum mai protejate în fața viiturilor.

530 de metri de apărări de mal construite din gabioane umplute cu piatră și îmbrăcate în strat de beton au fost realizate, cu scopul de a stopa eroziunile care amenințau gospodăriile.

Totodată, pentru mărirea capacității de transport a albiei râului Trotuș și prin aceasta limitarea efectelor de inundare a malurilor, s-au executat concomitent cu lucrările de apărare de mal și lucrări de recalibrare a albiei minore pe o lungime de 660 de metri.

O provocare deosebită a reprezentat-o îndepărtarea unei formațiuni stâncoase de dimensiuni considerabile aflată în mijlocul albiei râului Trotuș, din cauza căreia cursul apei era dirijat către malul stâng, erodându-l și amenințând gospodăriile riverane.

Comuna Gura Văii din județul Bacău s-a confruntat de-a lungul timpului, cu precădere în ultimii 15 ani, cu inundații puternice, care au produs pagube însemnate locuitorilor și au afectat infrastructura și obiectivele socio-economice din zonă.

În prezent, prin investiția de aproximativ 1,9 milioane lei, derulată de Administrația Bazinală de Apă Siret, pericolul de inundații este redus semnificativ.

Cel mai important, investiția are ca rezultat îmbunătățirea calității vieții populației și dezvoltarea economică a zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...