Locuitorii unei insule populate, care au 99 la sută anticorpi COVID

Aproape toţi locuitorii celei mai populate insule indoneziene Java au anticorpi împotriva COVID-19 datorită unei combinaţii între o infecţie anterioară şi vaccinarea împotriva virusului, potrivit unui sondaj solicitat de guvern, relatează Reuters.

Studiul efectuat în martie pe 2.100 de persoane din Java, cu o populaţie de 150 de milioane de locuitori, şi Bali, destinaţie turistică de top a Indoneziei, a indicat că 99,2% dintre locuitori au anticorpi Covid, o creştere de şase puncte procentuale faţă de un sondaj din decembrie.

Pandu Riono, epidemiolog la Universitatea din Indonezia, care a efectuat sondajul cu Ministerul Sănătăţii, a declarat luni pentru Reuters că nivelurile de anticorpi din ultimul sondaj sunt mai mari datorită dozelor booster şi populaţia are o protecţie mai puternică.

Anticorpii mai puternici pot explica ritmul rapid în care infecţiile au scăzut 

Numărul zilnic de cazuri din Indonezia a scăzut semnificativ faţă de vârful din februarie cauzat de varianta Omicron. Aproximativ 60% din cei 270 de milioane de locuitori au fost vaccinaţi împotriva COVID-19.

Pandu a spus că anticorpii mai puternici pot explica ritmul rapid în care infecţiile cu varianta Omicron au scăzut în Indonezia.

Studiul din decembrie, efectuat pe 22.000 de persoane, a fost realizat la nivel naţional şi a arătat că 86% dintre indonezieni aveau anticorpi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole