Locul unde a NINS pentru prima oară în ultimii 50 de ani

Nu este pentru prima oară când ninge iarna aceasta aici. Dar este ceva special, mai ales că este o perioadă în care se întâmplă multe lucruri care au escaladat normalul…

În timp ce emisfera nordică se topește de căldură, în cea sudică este iarnă. Chiar și așa, zăpada este un fenomen extrem de rar în Australia. Locuitorii din Sydney au avut un weekend special la săniuș, pentru prima oară după mulți ani. Un val de aer polar din Antarctica a adus nu doar ninsoarea, dar și cele mai scăzute temperaturi din acest an, după cum arată și tvr.ro. Pe lângă distracție, neobișnuita situație a dus și la închiderea mai multor drumuri din estul țării.

Doar două persoane locuiesc aici

Acum două săptămâni, în Tasmania a nins pentru prima oară în ultimii 50 de ani, iar la Melbourne s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani. Cât privește recordul Tasmanian, temperatura a scăzut la -14,2 grade Celsius dimineața la ora 6:00 în orașul Liawenee, un nou record minim pentru cel mai mic stat australian și  o temperatură mai mică decât în Antarctica, potrivit ABC Australia. Localitatea Liawenee este deja cunoscută pentru vremea extrem de rece. Iar incredibil este și faptul că doar două persoane locuiesc aici! Una dintre ele este polițistul Dan Adams, ocupat în ultimele zile cu căderile masive de zăpadă.  În Tasmania, unii dintre localnici au văzut zăpadă pentru prima dată în viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...