„Loverboy” de Dâmbovița și prietenii lui, arestați în București

Publicat: 04 mart. 2024, 19:45, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Ultimă oră
„Loverboy” de Dâmbovița și prietenii lui, arestați în București

Duminică, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane. Din cercetările efectuate a rezultat că în intervalul iunie 2021 – martie 2024, pe raza municipiului București s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat sub coordonarea unuia dintre ei, scopul fiind exploatarea sexuală a două victime prin obligarea la practicarea prostituției. Unul dintre ei s-a folosit de tactica „Loverboy”

În cursul anului 2023 la acest grup infracțional a aderat un alt inculpat. Liderul grupului, împreună cu un alt membru au recrutat, în anul 2021 și respectiv 2022, două minore, ambele aflate într-o vădită stare de vulnerabilitate (situații familiale dificile și beneficiare ale unor măsuri de protecție în cadrul DGASPC). Prin cunoscută metodă „Loverboy” și sub pretextul oferirii unui loc de muncă, le-au convins să se stabilească în București.

Odată ajunse în Capitală, fetele au fost obligate să se prostitueze, inclusiv prin acte de violență fizică și psihică.

Atribuțiile în interiorul bandei au fost clar determinate. Liderul era cel care stabilea locațiile în care victimele erau cazate și practicau prostituția. Ceilalți membri se ocupau de publicarea anunțurilor de servicii sexuale, de supravegherea fetelor și de colectarea banilor obținuți în urma activității.

De asemenea, unul dintre inculpați, simulând o relație sentimentală, a indus în eroare una dintre fete, determinând-o și în acest mod să accepte practicarea prostituției, creându-i convingerea că astfel face un serviciu ”familiei”.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate ieri București, a fost găsită una dintre victime, căreia reprezentanții unei fundații specializate i-au oferit asistenţă completă şi adăpost protejat. De asemenea, au fost identificate și ridicate documentele de identitate ale celeilalte fete, mai multe telefoane mobile, bijuterii, înscrisuri și carduri bancare, o sumă de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.