Lovitură de proporții pentru cazinouri: legea anti-păcănele a fost adoptată. În București se vor închide cele mai multe săli

Publicat: 09 apr. 2024, 15:37, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Lovitură de proporții pentru cazinouri: legea anti-păcănele a fost adoptată. În București se vor închide cele mai multe săli
Lovitură de proporții pentru cazinouri: legea anti-păcănele a fost adoptată. Ce măsuri sunt prevăzute

Lovitură majoră petru industria jocurilor de noroc. Legea anti-păcănele a fost adoptată, marți, în plenul Camerei Deputaților. Astfel, în localitățile care au sub 15.000 de locuitori ar urma să fie închise toate sălile de jocuri de noroc. Iată câte astfel de locații ar mai rămâne deschise în București. Numărul lor s-ar reduce drastic.

A fost adoptată legea anti-păcănele

Proiectul de lege a primit 243 de voturi ”pentru”, patru abțineri, iar doi deputați nu au votat.

”Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României. În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc”, a declarat Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Citește și: Frizerul de la păcănele a fost dat afară de premierul Ciolacu

”Publicitatea din industrie trebuie și ea restricționată”

Simonis a declarat că aceasta este doar o primă lege legată de acest subiect și vor urma să fie depuse și alte proiecte.

”Este o lege care închide toate păcănelele în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom trece pe repede înainte şi vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege”, a spus acesta.

De asemena, Simonis a precizat că urmează o reglementare mai aspra și în ceea ce privește publicitatea pentru această industrie.

”Vrem să vedem și cum reacționează industria la prima lege, să vedem cum marii avocați plătiți cu foarte mulți bani, cu care am tot fost amenințați în ultimele luni de zile, să vedem cum reacționează la prima lege și ne vom adapta pentru a doua. Sau că vorbim despre publicitatea în această industrie, care și ea trebuie reglementată și restricționată substanțial. Astăzi vom da prima mare lovitură industriei jocurilor de noroc. O facem din scurt, de pe azi pe azi, astfel încât să producem o mare surpriză și să facem un mare bine României.”

Câte cazinouri ar mai rămâne deschise în București

Odată cu adoptatea legii anti-păcănele, numărul sălilor de jocuri de noroc ar urma să scadă drastic în toată țara. În Capitală ar mai rămâne doar 144 de unități funcționale. În timp ce în orașe Cluj, Iași, Constanța, Brașov, Craiova sau Galați vor avea licență sub 30 de astfel de locații.

În momentul de față, în România funcționează peste 15.000 de săli de jocuri de noroc.

Proiectul de lege anti-păcănele va intra în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.