Lucian Bode: Situaţia este foarte gravă în tot ceea ce înseamnă industrie de transport aerian din Europa

Ministrul Transpoturilor, Lucian Bode susține că traficul aerian din Europa a scăzut în acastă perioadă cu 90 – 95%, fiind afectate toate companiile. În aceste condiţii, ministrul anunţă credite cu garanţii de stat în valoare de 64 milioane de euro pentru TAROM şi 60 de milioane pentru Blue Air.

”Situaţia este foarte gravă în tot ceea ce înseamnă industrie de transport aerian din Europa, traficul a scăzut cu peste 90 – 95%”, a anunţat, marţi seară, la Digi 24, ministrul Lucian Bode.

Potrivit oficialului ”Guvernul a făcut şi face tot ce poate pentru salvarea celor două companii”, respectiv TAROM şi Blue Air.

Despre TAROM, ministrul a precizat că a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei, având peste 1.700 de angaţi şi 29 de aeronave, iar despre Blue Air a precizat că a avut o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de lei, având 926 de angajaţi şi 20 de aeronave.

”De ce spun aceste cifre? Au plătit taxe şi impozite la stat. (…) Vom permite accesarea unui credit cu garanţii de stat pentru TAROM, vorbim de 64 milioane de euro pentru a traversa această perioadă. Pentru compania Blue Air, avem în discuţie un credit cu garanţii de stat, vorbim de 60 de milioane de euro”, a declarat ministrul, care a precizat că, înainte de pandemie, BlueAir asigura 25% din traficul aerian low-cost din România.

Bode a precizat că ” cel mai târziu săptămâna viitoare” vor fi declanşate procesurile pentru accesarea acestor ajutoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...