Lucrări fantomă plătite cu milioane de euro la Primăria Otopeni

Marți 13 poate fi socotită o zi cu adevărat ghinionistă pentru o parte dintre angajații Primăriei Otopeni, care s-au trezit percheziționați de dimineață de echipe coordonate de procurorii DNA. Motivul ține de lucrări de infrastructură doar achitate, nu și executate.

„În cursul zilei de 13 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la o instituție publică situată în județul Ilfov.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, susține biroul de presă al DNA, referitor la acțiunea demarată marți dimineață.

Contractul vizat de DNA

Surse din apropierea anchetei ne-au transmis că este vorba de primăria Otopeni, condusă de liberalul Silviu Gheorghe (foto Facebook), iar contractul vizat este legat de licitaţia pentru proiectarea şi executarea infrastructurii de bază în Oraşul Otopeni.

Câștigătoare a fost o companie controlată de omul de afaceri Nelu Iordache. Firma ar fi beneficiat de un avans de aproximativ 35 de milioane de lei, pe care antreprenorul l-ar fi motivat inițial prin necesitatea achiziției de materiale. Ulterior, ar fi fost explicat prin „organizare de șantier”.

La zece ani de când au fost plătiți bani pentru canalizare, stații de epurare sau pompare, lucrările nu sunt însă și integral executate.

Conform surselor Puterea.ro, ancheta procurorilor DNA vizează pe lângă angajați ai Primăriei Otopeni și foști subalterni ai lui Nelu Iordache, în prezent salariați la stat sau în instituții din subordinea Primăriei Generale a Municipiului București.

Am înceract să îl contactăm pe primarul Otopeniului, Silviu Gheorghe, pentru a ne oferi explicații referitoare la descinderea DNA, dar nu am reușit să intrăm în legătură cu el. Primăria Otopeni nu are un birou de presă, motiv pentru care nu am putut obține nici de aici o reacție. Vom reveni cu un punct de vedere de îndată ce îl vom avea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...