Lucrările executate de Strabag în Giurgiu, bătaie de joc la adresa localnicilor

Publicat: 09 dec. 2022, 12:49, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Lucrările executate de Strabag în Giurgiu, bătaie de joc la adresa localnicilor
Lucrari Strabag la Giurgiu

De aproape șase luni, orașul Giurgiu este transformat în șantier, austriecii de la Strabag spărgând numeroase străzi din toate zonele orașului. Praf, zgomot, trafic deviat, toate acestea au exasperat, deja, oamenii din Giurgiu. Însă ceea ce îi deranjează cel mai tare este rezultatul dezastruos al acestor lucrări și bătaia de joc la care sunt supuși

Recent, giurgiuvenii care locuiesc pe strada Petre Ghelmez s-au bucurat că, în sfârșit, au scăpat de șantier și lucrările au fost finalizate. Doar că, în scurt timp, au constatat că s-au bucurat degeaba.

Pe lângă asfaltul ”în valuri” de pe carosabil, pe strada Petre Ghelmez, capacele de canalizare sunt pe borduri, iar pentru aducerea acestora la scară, au fost fixate cu deșeuri provenite din construcții (mai exact, pavele vechi scoase din trotuare), pentru a reduce costurile și a face economii.

În plus, canalizările sunt deja înfundate cu deșeuri din construcții, deșeuri care, de altfel, sunt aruncate în spații neconforme. Și asta este valabil pentru toate șantierele la care lucrează Strabag în Giurgiu, nu doar pentru lucrările de pe strada Petre Ghelmez.

Deși încasează de la Primărie sume importante pentru neutralizarea deșeurilor, Strabag le aruncă pe terenuri ce aparțin administrației locale, în jurul orașului, ca și cum nu erau destule gunoaiele care înconjoară zona.

Și ”le merge”, pentru că nu sunt văzuți de nimeni, în timp ce giurgiuvenii sunt hăituiți și nu au unde să arunce deșeurile din construcții. Dar, nu oricine este Strabag, nu?

Adică, o firmă cu acționariat austriac și rusesc…

Poate că, dincolo de bătaia de joc în care au executat lucrările din oraș, cei de la Strabag vor fi, în sfârșit, ”văzuți” și ”călcați” de cei care ar fi trebuit să o facă demult: Garda de Mediu, Inspecția în Construcții sau Primăria Giurgiu. Și poate așa va înceta bătaia de joc la adresa giurgiuvenilor.

Informații preluate de la Giurgiu News.